Išči

  Wikipedija:Povzetek urejanja

  Ko v Wikipediji urejate članek, se pod glavnim urejevalnim poljem pojavi enovrstično vnosno polje za povzetek urejanja, opis spremembe, ki ga bodo videli ostali, da jim ne bo treba primerjati spremenjenega članka s prejšnjo različico.

  Tu vneseni, do 200 znakov dolg, opis se prikaže na strani s trenutnimi spremembami, na strani z zgodovino članka, strani s primerjavo med različicami ter na spisku nadzorov uporabnikov, ki spremljajo vsebino članka.

  Napotki

  Vedno izpolnite povzetek urejanja. Celo kratek povzetek je boljši kot nikakršen. Točni povzetki pomagajo ostalim, da se odločijo, ali je vredno preveriti vsebino spremembe. Povzetki tudi vzpodbudijo wikipediste, ki nekaj vedo o temi, da pregledajo in dopolnijo spremenjene članke.

  Trivialne spremembe označite kot manjše urejanje. To seveda storite s potrditvijo polja za manjše urejanje. Manjša urejanja so v trenutnih spremembah označena s črko m, ki wikipedistom pove, da se ni v članku spremenilo nič bistvenega. Povzetek urejanja pri manjših urejanjih ni nujno potreben, je pa zaželen; npr. "popravljene tipkarske napake". Netrivialnih sprememb ne označujte kot manjše.

  Ko pošiljate sliko, bi morali tudi napisati opis pošiljanja; denimo "slika limone", ali "dopisana legenda" ali "pomanjšana različica", skratka opis te različice datoteke glede na prejšnjo ali opis datoteke, če ta še ne obstaja. Za podrobnosti glejte Wikipedija:Slike.

  Kako napisati dober povzetek

  Čemu se izogibajte v povzetkih urejanja

  Opozorilo: Bodite previdni, kaj napišete v povzetkih urejanja. Neprimerni povzetki urejanja se lahko uporabijo v pritožbah zoper vaše vedenje. To velja zlasti za nevljudne in namerno zavajajoče povzetke urejanja.

  Pogoste okrajšave v povzetku urejanja

  Slovenski in drugi wikipedisti pogosto uporabljajo okrajšave. Uporaba le-teh ni obvezna in se od uporabnika do uporabnika lahko razlikuje. Kljub vsemu jih je nekaj bolj ali manj splošno uveljavljenih:

  Glej tudi